2023. december 6. szerdaMiklós
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Így zajlott az oltási maraton Marosvásárhelyen. Kiderült az is, az emberek bíznak az egyetemben

2021. május 17. 11:24, utolsó frissítés: 11:24

Több mint 7500 személyt oltottak be koronavírus ellen a Marosvásárhelyi Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetem által szervezett 72 órás oltási maraton keretében - jelentette be hétfő reggel Leonard Azamfirei, a felsőoktatási intézmény rektora.


A május 14-e és 16-a között megszervezett maratonon megszakítás nélkül, éjjel-nappal lehetett jelentkezni oltásra, és összesen 7504 személyt immunizáltak.

Facebook-bejegyzésében a rektor rámutatott, az oltásra jelentkezőkkel beszélgetve kiderült, hogy az emberek nagy bizalommal viseltetnek az egyetem és az általa szervezett akció iránt, sokan például emiatt mentek el oda oltatni, és nem egy hozzájuk közelebb eső oltóközpontba; ez pedig megerősíti őt abban, hogy továbbra is készen kell állniuk a közösség szolgálatára. A rektor megköszönte a több mint 300 önkéntesnek a munkát, és hozzátette, a szervezés tökéletes volt.Az egyetemnél kialakított oltóközpontban 10 oltópont működött. Az önkéntesek között többek között ott volt Valeriu Gheorghiţă, a SARS-CoV-2 elleni oltáskampányt koordináló országos bizottság (CNCAV) elnöke, Alexandru Rafila, Románia képviselője az Egészségügyi Világszervezetben és az egyetem rektora is.

Az akció partnere volt a Maros megyei prefektusi hivatal, a megyei közegészségügyi igazgatóság, a megyei tanács, a marosvásárhelyi polgármesteri hivatal, több egészségügyi intézmény és az egyetem diákszervezete. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS