2021. június 12. szombatVillő
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Minden bizonnyal orvvadászokat csíptek fülön Hargita megyében

2021. május 17. 18:45, utolsó frissítés: 18:53

Egy Maros és egy Hargita megyei származású férfi ellen nyomoz a rendőrség, akiket a Bucsin-tető közelében értek tetten az erdészek közreműködésével.


A Hargita Megyei Rendőr-felügyelőség közleménye szerint május 14-én riasztották a rendőrséget egy esetleges illegális vadászati tevékenységről, ekkor a legközelebbi egység a helyszínre sietett, az ATV-n menekülő két férfit végül elkapták.

Az Agerpres forrásai szerint a rendőrség házkutatást is végzett, amely során több illegálisan tartott fegyvert, muníciót, körülbelül 60 kilogrammnyi vadhúst és 3 csapdát találtak, a nyomozás idejére az ATV-vel együtt a rendőrség mindent lefoglalt.

A két férfi igazoltatása után megállapították, hogy egyik helyszínen talált fegyverre sem volt engedélyük a gyanúsítottaknak, mi több, a használt ATV jármű sem volt bejegyezve, a sofőrnek pedig nem volt jogosítványa.

Az elkövetőket végül 24 órára őrizetbe vették, jelenleg szabadlábon védekezhetnek. A rendőrség illegális fegyvertartásért, illegális vadászat gyanúja és engedély nélküli vezetés miatt nyomoz.

Nyitóképünk illusztráció. Forrás: freepic.com

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS