2024. február 25. vasárnapGéza
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Viszály a Paradicsomban: keményen bírálja Teodosiet a BOR felsővezetése

2021. május 20. 11:33, utolsó frissítés: 11:33

A Román Ortodox Egyház blokkolja Teodosie tomisi (konstancai) érsek előléptetését az egyházi ranglétrán - derül ki egy dokumentumból. Teodosie még februárban kérelmezte, hogy nevezzék ki metropolitának. Ez meghiúsult, mivel feletteseinek, úgy tűnik, elegük lett az érsek ellentmondásos magánakcióiból.


Többek között azzal vádolják, hogy nem tartja be a BOR ajánlásait, a világjárvány idején "provokatív" akciókat szervezett, az általa vezetett doktori iskolában széles körben plagizálnak, sőt még a számlákat sem fizeti rendesen - áll a Teodosienek küldött, még április 19-re datált hivatalos levélben. Felettesei szerint Teodosie kérése nem indokolt, pusztán személyes ambíciói miatt akar metropolita lenni - áll a BOR vezetője, Daniel pátriárka által aláírt dokumentumban.

A tomisi érsekségben "adminisztratív, gazdasági, kanonikussági-fegyelmi és nevelési problémák" egyaránt vannak. 2016-os kifizetetlen számlák halmozódnak, az adóssága az érsekségnek 468.822 lejre rúg a patriárkia felé, például tartoznak az egyházi kiadványok nyomtatásáért fizetendő hozzájárulással. (hotnews)

Kiemelt kép: facebook.com/arhiepiscopiatomisului.ro

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS