2020. szeptember 29. keddMihály
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Tőkés László Aradon: "el kell ültetni a reménység gyümölcsfáit"

2004. október 07. 10:58, utolsó frissítés: 11:21

Évtizedes szünet után jelen volt Tőkés László az aradi október 6-i megemlékezésen. A királyhágómelléki püspök az arad-belvárosi református templomban tartott istentiszteletet – beszédében lényegében egyházkerülete által szervezett Áldás, népesség konferencia következtetéseit népszerűsítette.

Tőkés László újra felhívta a figyelmet a Kárpát-medence népességének fogyására, a magyarság számának folyamatos csökkenésére és az utánpótlás hiányára. "Nem elég, hogy megcsonkították a nemzetet, a nemzet azzal tetézi mindezt, hogy önmagát csonkítja meg ráadásképpen" – mondta és "Trianon fájának" nevezte ezt az állapotot.

"Minden pusztulás ellenére azonban a fának is van reménysége, ha levágják, ismét kihajt, és hajtásai el nem fogynak" – mondta. Tőkés kijelentette: a március 15.-e utáni vasárnapon valamennyi gyülekezetben elültetik a reménység fáját. "Ne díszfát, hanem gyümölcsfát ültessünk, amely az unokánknak is árnyékot vet; hogy ezzel is kifejezzük, hogy mi egy gyümölcsöző élet reménységében számláljuk napjainkat" – zárta prédikációját. (nyugati jelen)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS