2022. október 3. hétfőHelga
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Eldöntötték: ingyenesen buszozhatunk péntekenként Kolozsváron

2021. május 26. 20:18, utolsó frissítés: 2021. május 27. 08:15

Ingyenes lesz péntekenként a tömegközlekedés Kolozsváron környezetvédelmi okokból - határozta el szerda délután a város önkormányzati testülete.


A város ezzel a Tánczos Barna környezetvédelmi miniszter által kezdeményezett Zöld péntek projekthez csatlakozott, amelynek lényege a környezetbarát, autómentes közlekedés meghonosítása.

"Itt, Kolozsváron is üdvözöltük az RMDSZ miniszterének kezdeményezését, és azonnal elkezdtük az ötletelést azzal kapcsolatosan, hogy miként csatlakozhatnánk hozzá. A péntekenkénti ingyenes tömegközlekedés lehetővé tételével várhatóan városszerte csökken a forgalom, ami a zaj- és a légszennyezés csökkenését is eredményezi" - idézte a polgármesteri hivatal közleménye Oláh Emese alpolgármestert.A helyi tömegközlekedési vállalat arra számít, hogy a pénteki díjmentes utazás népszerűsíti a tömegközlekedést, és ez a bérletet váltók számának növekedéséhez és a szolgáltatás utasonként számított költségeinek csökkenéséhez vezethet. A tömegközlekedési vállalat nem vezet be pénteki ingyenjegyeket, hogy a lehető legegyszerűbbé tegye az autóbuszok, trolibuszok és villamosok használatát. Az ingyenesség okozta bevételkiesést a vállalat saját költségvetéséből pótolja.

A kolozsvári tömegközlekedési eszközökön 2,5 lejbe kerül egy utazás. A viteldíj a járműveken érintős bankkártyával vagy telefonos alkalmazáson keresztül fizethető. (mti)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS