2021. június 12. szombatVillő
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

FRISSÍTVE: telefonról, távolról beüzemelt bombával robbanthattak Aradon

2021. május 29. 12:24, utolsó frissítés: 18:10

Felrobbant egy autó szombat reggel egy aradi szupermarket parkolójában. A járműben egy elszenesedett holttestet találtak a tűzoltók, a nyomozáshoz közel álló források szerint egy ismert helyi üzletember, Ioan Crişan vesztette életét.


A helyszínre kiérkezett tűzoltók húsz perc alatt eloltották a tüzet, ekkor találták meg a holttestet a kiégett járműben. Az Arad megyei rendőr-főkapitányság sajtóosztálya közölte, hogy az áldozat egy 66 éves, aradi férfi, aki a közelben lakott.Később a nyomozáshoz közel álló források azt nyilatkozták az AGERPRES hírügynökségnek, hogy egy ismert helyi üzletember, Ioan Crişan holttestét találták meg az autóban, amely akkor robbant fel, amikor a férfi beindította a járművet.

Ugyanezen források szerint már zajlik a robbanás környékén levő tömbházak lakóinak kihallgatása. A detonáció olyan erejű volt, hogy több tömbházlakás ablakát is betörte. Más sérülés nem történt.

A rendőrség szerint bűnügyi nyomozók, az Országos Kriminalisztikai Intézet szakemberei és tűzszerészek is vizsgálódnak a helyszínen.A Revista22 szerint "maffia típusú leszámolásról" is szó lehet. Az üzletember Sergiu Bîlcea PNL-s képviselő volt apósa. A kevés kelet-európai afrikaiharcsa-tenyészetek egyikének tulajdonosa volt; a létesítmény néhány kilométerre Aradtól egy egykori gyártelepen található, 22 halastóból áll, amelyeket egy 900 méter mélységű kút lát el termálvízzel. Az egyik tóba a Revista 22 szerint az üzletember korokodilokat is telepített, azzal a szándékkal, hogy krokodilfarmot létesít, ugyanis egyes nyugati országokban - ahová az afrikai harcsát is exportálta - kereslet lett volna krokodilhúsra is. (agerpres, revista22)

Kiemelt kép: képernyőmentés

UPDATE 15:20

Az Országos Kriminalisztikai Intézet szakemberei mellett a Román Hírszerző Szolgálat (SRI) munkatársai is részt vesznek a szombat reggel Aradon felrobbant autó ügyében elrendelt pirotechnikai szakértői vizsgálat lefolytatásában. A SRI tájékoztatása szerint mintákat vettek a helyszínen, amelyeket laboratóriumban fognak megvizsgálni, hogy kiderítsék, milyen anyagot használtak a robbantáshoz. "A SRI által végzett első vizsgálatok kizárják a terrorista merénylet lehetőségét" - áll még a közleményben. (agerpres)

UPDATE 17:20

Kialakult egy gyanúsítotti kör a halálos áldozattal járó aradi autórobbantás ügyében - közölte az Arad megyei rendőrség. Livia Pescar szóvivő szerint az országos rendőr-főkapitányság szakemberei is részt vesznek a nyomozásban, amelyet az Arad megyei törvényszéki ügyészség vett át. Kialakult egy gyanúsítotti kör, megvizsgálják a térfigyelő kamerák felvételeit, és a holttestet is szakértői vizsgálatnak vetik alá - tette hozzá. (agerpres)

UPDATE 18:00

A sajtóban megjelenő információk szerint az üzletember autójában robbanószerkezet nyomait találták meg, és úgy tűnik, egy mobiltelefonról, távolról működésbe hozható szerkezetről van szó. Călin Bibarț, Arad polgármestere ezzel kapcsolatban kifakadt, hogy Románia az egyetlen ország az EU-ban, ahol még személyazonossági igazolvány nélkül lehet előfizetés nélküli, azonnal felhasználható telefonszámos =pre-pay) kártyát vásárolni. (psnews.ro)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS