2021. december 5. vasárnapVilma
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Romániában minden második gyermek ki van téve a bántalmazás valamely formájának

2021. június 01. 18:39, utolsó frissítés: 18:47

Minden második gyermek ki van téve Romániában a bántalmazás valamely fajtájának, és minden harmadik gyermeket a szegénység és a társadalmi kirekesztés veszélye fenyeget, derül ki a Mentsétek meg a Gyermekeket szervezet kedden kiadott közleményéből.


'Romániában minden második gyermek funkcionális analfabéta, a fizikai, érzelmi vagy a szexuális bántalmazás valamely formájának van kitéve, minden harmadik gyermeket a szegénység és a társadalmi kirekesztés veszélye fenyeget, ezerből 6 gyermek meghal, mielőtt az egy éves kort betöltené. Évente 750, tizenöt év alatti leánygyermek válik anyává, legalább 100.000 gyermek szülők, vagy egyik szülője nélkül nevelkedik fel, a 78.000 fogyatékkal élő gyermek számára nem biztosítottak a társadalmi-oktatási integrációhoz szükséges feltételek, és a társadalom nem tartja fontosnak a gyermekek részvételét az őket érintő döntésekben' - áll a közleményben.

Illusztráció: Peter Dazeley/ The Image Bank/ GettyImagesIllusztráció: Peter Dazeley/ The Image Bank/ GettyImages


A szervezet sürgős intézkedéseket követel a parlamenttől és a kormánytól a fent említett súlyos gondok megoldására. (agerpres)

Nyitókép: Peter Dazeley/ The Image Bank/ GettyImages

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS