2021. december 5. vasárnapVilma
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Újabb állati féregtelenítő miatti mérgezés: idegméreggel kenték be három gyerek fejét tetű ellen

2021. június 06. 12:23, utolsó frissítés: 12:23

Újabb, állatok féregtelenítésére használt vegyszer miatti mérgezéses esetről adott hírt a sajtó: ezúttal Iasi megyében próbálta egy család a gyerekeit ily módon kezelni fejtetű ellen. Mint arról beszámoltunk, egy hete a Brassó megyei Szászugrán három kislány, egy 7, 8, illetve 9 éves, az édesanyjuk, valamint a nagymamájuk a juhok féregtelenítésére használt Tomoxan nevű vegyszertől lettek rosszul, sajnos a három gyermek a mérgezés következtében elhunyt.


A Iasi megyei Jigoreni-ben a 6, 8 és 11 éves kislány fejét cipermetrin tartalmú, szintén állatok féregtelenítésére használt szerrel kente be édesanyjuk. A cipermetrin a kártevők széles köre ellen hatékony rovarölő szer, melyet elsősorban a mezőgazdaságban, a közegészségügyben és az állattartásban használnak; idegméreg, amely a környezetbe jutva veszélyt jelent, mivel halakra és a méhekre nézve magas, a vízi rovarokra nagyon magas toxicitási mutatóval jellemezhető - írja a szerről a kockazatos.hu.

A három gyermeket kórházba szállították szombaton, most már jól vannak, túl vannak a veszélyen, de még orvosi megfigyelés alatt maradnak - tudósított az esetről a Digi24. Amikor a szülők az 112 sürgősségi hívószámon riasztották a mentőket, azonnal azt a tanácsot kapták, hogy amíg a mentők kiérkeznek, gyorsan mossák le többször vízzel a gyermekek fejét, hogy csökkentsék a veszélyes idegméreg hatását. Háromszor öblítették le a gyerekeket vízzel, így sikerült elérni, hogy az állapotuk ne romoljon jelentősen a rohammentő kiérkezéséig. (digi24, hírszerk)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS