2021. június 21. hétfőAlajos
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Legközelebb jövő év januártól nő a gyerekpénz

2021. június 08. 09:24, utolsó frissítés: 09:24

Legközelebb 2022. január elsején fog nőni a gyermeknevelési támogatás - jelentette ki Ludovic Orban képviselőházi elnök, a Nemzeti Liberális Párt (PNL) elnöke.


"A kormánykoalíció be fogja tartani, amit ígért, és a törvény előírásának megfelelően meg fogja duplázni a gyermeknevelési támogatást. Legközelebb 2022. január elsején fog nőni ezt a támogatás, amint az a szenátusban már elfogadott, és jelenleg a képviselőház jóváhagyására váró törvénymódosításban szerepel. (...) Ha a törvényt meg fogják támadni az alkotmánybíróságon, a kormánynak készen kell állnia, hogy kiadjon egy sürgősségi rendeletet" - jelentette ki Orban a kormánykoalíció hétfő esti ülése után.

Ami a törvény eredeti alakjában szereplő, július elsejére beütemezett növelést illeti, Orban emlékeztetett, hogy az állami költségvetést az összeállításkor hatályos törvények alapján tervezik meg, így erre nincs pénz. Leszögezte: a korábbi döntés értelmében a gyermekpénz megduplázását több lépésben fogják megvalósítani, az első növelésre jövő év januárjában kerül sor, a többi szakaszról a rendelkezésre álló költségvetési források függvényében fognak majd dönteni. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS