2021. szeptember 21. keddMáté, Mirella
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

12 éves kislányt erőszakolt meg több férfi Ilfov megyében, egy polgármestert is gyanúsítanak

2021. június 10. 15:09, utolsó frissítés: 17:29

Az Ilfov megyei Ştefăneşti polgármestere az egyik gyanúsított egy 2018 óta húzódó, kiskorú elleni több rendbeli nemi erőszakot feltáró ügyben. Az ügyészek több személyt gyanúsítanak azzal, hogy 2017 és 2018 között megerőszakoltak egy 12 éves kislányt. Csütörtök reggel több helyszínen is házkutatásokat tartottak, többek között a polgármester lakásán és a polgármesteri hivatalban is. Az Antena3 tévéadó tudósítása szerint a polgármester, Robert Ștefan rokonai és támogatói összegyűltek a ház előtt, és az újságírókat, valamint a rendőrséget fenyegették.


A kislány terhes maradt, 2018-ban szült a fővárosi Polizu kórházban.

Az ügyben 2018-ban kezdődött nyomozás, kiskorúval létesített szexuális kapcsolat gyanúsjával. Idén pedig, pontosabban februárban, panaszt regisztráltak, és a két aktát összevonták. Ezt követően megváltoztatták a bűncselekmények jogi besorolását nemi erőszakra.

A fiatalkorúakkal való szexuális kapcsolatot a törvény bünteti, a BTK. 220-as (és 221es) cikkelye. A 13 és 15 év közötti gyerekekkel létesített, bármiféle szexuális aktus egytől öt évig történő börtönbüntetéssel sújtandó, 13 évnél fiatalabb gyerekkel létesített szexuális kapcsolat esetében kettőtől hét évig történő börtönbüntetés szabható ki az elkövetőre, amennyiben hatalmi helyzetéből visszaélve valaki 13 és 18 év közötti gyerekkel létesít szexuális viszonyt, kettőtől hét évig terjedő börtönnel büntethető. A törvény 4. bekezdésének B pontja értelmében súlyosbító körülménynek számít, amennyiben az elkövető a gondozására bízott gyerekkel szemben él vissza szexuálisan, például ha tanár. Ugyanakkor a 272/2004-es, gyermekvédelmi törvény 89-es cikkelyének harmadik bekezdése szerint a köz- és magánintézmények azon alkalmazottai, akik foglalkozásukból kifolyólag gyerekekkel állnak kapcsolatban, és tudomásukra jut, hogy a gyerekekkel szemben rossz bánásmód, abúzus vagy a törődés hiánya áll fenn, kötelességük sürgősen értesíteni a szociális igazgatóságot és a gyerekvédelmi hatóságokat.

(spotmedia.ro, hírszerk)

Frissítés 17:00

Az ügyben négy személyt gyanúsítanak nemi és szexuális erőszakkal, egyet pedig zsarolással, valamint korábbi nyilatkozatok meghamisításával és befolyásolásával. A rendőrök előállították a gyanúsítottakat, beleértve a polgármestert is, és kihallgatják őket - nyilatkozta a Hotnewsnak az illetékes ügyész, Marius Romaș. A bűncselekmények elszenvedője jelenleg 15 éves, 12 éves korában esett teherbe, 13 évesen szült - derül ki a cikkből.

A polgármester a PNL színeiben jutott először mandátumhoz 2016-ban, 2020-ban újraválasztották a község élére. Jelentős ingatlanvagyona van, öt autója és egy ATV-je; felesége a megyei tanácsnál dolgozik, két vadászegyesület tagja, és társtulajdonosa a MV Almira SRL nevű, édesvízi haltenyésztéssel foglalkozó cégnek. Tavaly a szeptemberi helyhatósági választásokon is bekerült a botránykrónikákba: tanúk szerint az egyik szavazókörzetnél torkon ragadott és megütött egy férfit, ám az ügyben nem született büntetőfeljelentés. (hotnews)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS