2021. június 12. szombatVillő
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Nem fogadja el Oltean Csongor lemondását az elnöki tisztségről a MIÉRT

2021. június 11. 16:22, utolsó frissítés: 16:22

A MIÉRT Vezetőtanácsa visszautasította Olteán Csongor lemondását az elnöki tisztségéről - jelentette be az ifjúsági szervezet.


Olteán a MIÉRT elnöke, ugyanakkor az Ifjúsági és Sportminisztérium ifjúsági államtitkára volt, akit múlt héten ittas vezetésen értek a rendőrök. A fiatal politikus szerint ez "nem elfogadható" és "összeegyeztethetetlen közszereplői minőségével", ezért lemondott államtitkári tisztségéről.

A MIÉRT Vezetőtanácsa tagjai a csütörtöki ülésen egyetértettek abban, hogy Oltean Csongor hibát követett el, amikor múlt péntek hajnalban ittasan autóba ült. A Vezetőtanács tagjai ugyanakkor úgy vélik, az államtitkári tisztségéről való lemondásával vállalta tettének következményeit.

"Bár hibázott, úgy látjuk, hogy az ifjúságért tett, több mint tizenöt évnyi áldozatos munkáját nem lehet szőnyeg alá seperni. Éppen ezért a Magyar Ifjúsági Értekezlet (MIÉRT) Vezetőtanácsa visszautasította azonnali lemondását, az elfogadott határozat értelmében a szeptemberi tisztújító küldöttgyűlésig továbbra is Oltean Csongor tölti be a MIÉRT elnöki tisztségét. A MIÉRT hisz abban, hogy ifjúsági vezetőkként példát kell mutatnunk, hogy hibáinkért vállalnunk kell a következményeket, és tanulnunk kell belőlük" - áll a szervezet közleményében.(hírszerk)

Kiemelt kép: Olteán Csongor Facebook-oldala

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS