2022. október 3. hétfőHelga
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Csaknem félszáz településen okozott károkat a rossz idő; két személyt elsodort az ár

2021. június 19. 11:44, utolsó frissítés: 11:44

Tizennyolc megye 49 településén okoztak károkat az esőzések és az áradások az elmúlt 24 órában, két személyt elsodort az ár - közölte szombaton a katasztrófavédelmi főfelügyelőség (IGSU).


A tájékoztatás szerint Bákó, Botoşani, Brăila, Buzău, Călăraşi, Kovászna, Dâmboviţa, Galac, Giurgiu, Ilfov, Ialomiţa, Iaşi, Hunyad, Hargita, Szeben, Neamţ, Teleorman és Vrancea megyében, valamint Bukarestben volt szükség a katonai tűzoltók közbelépésére. Tíz házból, 116 udvarból, 15 alagsorból kellett kiszivattyúzniuk a vizet, ugyanakkor egy lesodort tetőszerkezetet és az úttestre dőlt 15 fát kellett eltakarítaniuk. Ezek összesen hét járművet rongáltak meg.

A rossz idő emberáldozatokat is követelt: a Neamţ megyei Almaş településen elsodort a víz egy férfit, akit nem sokkal később megtaláltak ugyan, de már nem tudták újraéleszteni. A Bákó megyei Mănăstirea Caşin településen egy idős férfit sodort el az ár, miután összedőlt alatta a gyaloghíd. Őt még nem találták meg.

Egy Bákó megyei faluban megelőző intézkedésként elrendelték hét személy kitelepítését, mivel veszélybe került a házuk a közeli folyó megnövekedett vízszintje miatt.

Az áramellátással három megye (Botoşani, Hargita és Neamţ) hét településén adódtak problémák, összesen több mint ötezer fogyasztó maradt ideiglenesen áram nélkül.

Călăraşi, Bákó és Vrancea megyében több helyen is dolgoznak még a katonai tűzoltók a jelentős mennyiségű csapadék okozta károk elhárításán - áll még a közleményben.(agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS