2021. október 26. keddDömötör
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

A szombati adatok szerint jöhet a nyaralás. Még nyoma sincs a negyedik hullámnak!

2021. június 19. 14:40, utolsó frissítés: 14:40

A szombati tájékoztatás szerint, az ország valamennyi megyéje és a főváros is zöld zónásnak minősül járványügyi szempontból. Minden megyében 1 ezrelék alatti a fertőzöttségi arány, Fehér és Prahova megyében a legnagyobb a lakosságarányos esetszám, de az is mindössze: 0,17.


A legutóbbi jelentés óta a legtöbb megbetegedést Kolozs megyében - 8, Bukarestben - 7, valamint Prahova és Temes - 5-5 megyében regisztrálták.

Tizenárom megyéből - Fehér, Botoşani, Buzău, Krassó-Szörény, Călăraşi, Kovászna, Gorj, Hargita, Hunyad, Mehedinţi, Teleorman, Vaslui, Vâlcea - egyetlen új esetet sem jelentettek.

Az elmúlt 24 órában országszerte 63 koronavírus-fertőzéses esetet igazoltak (31.300 teszt eredményének feldolgozása nyomán).

Jelenleg 797 személyt kezelnek kórházban COVID-19-cel, közülük 164-et az intenzív osztályon. Románia területén 2507 igazoltan koronavírus-fertőzött személy van otthoni, 1120 pedig intézményi elkülönítésben. Ugyanakkor 21.325 személy van házi, 40 intézményes karanténban.

96 koronavírusos személy elhalálozását jelentették az elmúlt 24 órában, viszont közülük 90 korábban hunyt el, de csak most kerültek be az adatbázisba, az egészségügyi minisztérium által elrendelt ellenőrzések nyomán.

Nyaralási kisokosunk, amelyben azt mutatjuk: hova hogyan lehet menni, mire kell figyelni a koronavírusos vakáció megtervezésekor, ITT olvasható el.

(agerpres)


Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS