2021. szeptember 27. hétfőAdalbert
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

A Spanyolországba utazó romániai turisták számára június 21-től szabad az út!

2021. június 21. 10:52, utolsó frissítés: 10:52

Aktualizálta a járványügyi szempontból veszélyesnek minősülő országokat Spanyolország, és ennek értelmében a Romániából érkezőktől már nem kérik sem a két oltás beadását igazoló bizonylatot, sem a negatív PCR-tesztet, ugyanis Románia zöld országnak minősül. Ez azonban csak a repülőgéppel érkezőkre vonatkozik, akik Romániából egyenesen Spanyolországba utaznak!


Ugyanakkor a a külügyminisztérium fölhívja az utazók figyelmét, hogy aki Spanyolországba, légi vagy tengeri úton utazik, az utazás előtt ki kell töltenie egy egészségügyi űrlapot a Spain Travel Health (SpTH) alkalmazáson vagy ezen az oldalon.

"Ha az utas kiskorú, akkor az űrlapot a szülő töltheti ki, aki felelős lesz a megadott információk valódiságáért. Az űrlap kitöltése után egy egyedi QR-egészségügyi kód jön létre, amelyet be kell mutatni (digitálisan vagy papíron) a repülőtéren / kikötőben elvégzett állapotfelméréskor.

A román állampolgárok konzuli segítséget kérhetnek a madridi román nagykövetség telefonszámán + 34 / 917.344.004, a hívásokat a külföldi román állampolgárok kapcsolattartó és támogató központjához irányítják, és a Call Center üzemeltetői állandó jelleggel átveszik. Emellett azoknak a román állampolgároknak, akik rendkívüli jellegű különleges helyzetekkel szembesülnek (halálesetek, áldozatokkal történt balesetek, veszélyhelyzetek, csapások vagy rendkívüli jellegűek), rendelkezésre áll a konzuli részleg segélyhívó telefonszáma: + 34/669 362. 202. (news.ro/hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS