2021. aug. 2. hétfőLehel
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Szinte egy millió lejt nem tud indokolni a vagyonából - a volt Cioloș-kormány minisztere ellen indulna büntetőeljárás

2021. június 23. 17:11, utolsó frissítés: 17:31

Victor Grigorescu, a Cioloș-kormány volt energiaügyi miniszterének bűnügyi nyomozásának jóváhagyását kéri az ügyészség, és Johannis benyújtotta a kérelmet az igazságügyi miniszterhez is. Az egykori tisztviselőt vagyonnyilatkozatának meghamisításával vádolják.


Az elnöki adminisztráció közleménye szerint Klaus Johannis államfő szerdán Victor Grigorescu, a Cioloș-kormány volt energiaügyi miniszterének büntetőeljárás alá vonása iránti kérelmét továbbította az igazságügyi miniszternek. A G4Media forrásai szerint vagyonnyilatkozatának meghamisításával vádolják az egykori tárcavezetőt.A legfőbb ügyészség folytatólagosan elkövetett hamis nyilatkozattétel miatt indított büntetőjogi kivizsgálást a volt miniszter ellen.

Victor Grigorescu megbízatásának kezdete óta egy vita középpontjában állt, egy offshore cég számára bérelt internetes oldal csaknem 800 ezer lejes bevétele miatt. A monitoreu.com weboldalról van szó, amely Grigorescu szerint az európai politikáknak szentelt online platform lett volna, amely azonban akkor még nem működött. Az egykori miniszter vagyonát a Nemzeti Integritási Ügynökség ellenőrizte, a fölmerülő rendellenességek ellenére Grigorescu megmaradt energiaügyi miniszteri funkciójában. (G4media)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS