2021. november 29. hétfőTaksony
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Meghalt az első romániai beteg, akit a koronavírus delta variánsa fertőzött meg

2021. június 24. 16:30, utolsó frissítés: 16:31

Meghalt egy Argeş megyei nő, akinél utólag kimutatták a koronavírus delta variánsát. Ez az első haláleset Romániában, amelyet ennek a vírustörzsnek tulajdonítanak.


A 72 éves - társbetegségként elhízással és magas vérnyomással küzdő - nő légzési elégtelenséggel került kórházba június 7-én. Állapota rohamosan romlott, majd június 18-án meghalt. Előzőleg mintát vettek tőle és elküldték a Cantacuzino Intézethez, amely csütörtökön közölte, hogy kimutatták a mintában a koronavírus delta variánsát - magyarázta a piteşti-i kórház intenzív terápiás osztályának vezetője, Luminiţa Galbenu.

Az Európai Betegségmegelőzési és Járványvédelmi Központ (ECDC) szerdán ismertetett előrejelzése alapján augusztus végére a koronavírus Indiában azonosított delta változata okozza majd a fertőzések 90 százalékát az Európai Unió országaiban.

Az Országos Közegészségügyi Intézet (INSP) adatai szerint június 20-áig 44 fertőzöttnél azonosították a koronavírusnak ezt a változatát. Románia esetében egyelőre nem beszélhetünk e variáns közösségi terjedéséről - tették hozzá. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS