2021. október 27. szerdaSzabina
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Külföldre szállítják kezelésre a Petromidia kőolaj-finomítónál történt robbanás két sérültjét

2021. július 04. 15:44, utolsó frissítés: 15:47

Külföldre szállítják kezelésre a năvodari-i Petromidia kőolaj-finomítónál pénteken történt robbanás két sérültjét, akiket jelenleg a bukaresti Floreasca kórházban kezelnek - tájékoztatott a vállalatot tulajdonló Rompetrol többségi részvényese, a KMG International.


A közlemény szerint a vállalat mindent megtesz annak érdekében, hogy - az érintett családok hozzájárulásával és a hatóságok támogatásával - mielőbb külföldre szállíthassák a két sérültet.

Hozzáteszik, mindkét személy állapota stabil, testfelületük körülbelül 35 százalékán vannak égési sérülések. Az orvosok vasárnap reggel hozzájárulásukat adták a betegek szállításához.

A Petromidiánál történt incidensben megsérült 27 éves férfi, akit a konstancai kórházban kezelnek és péntek este megműtöttek, szintén jól van, az orvosok szerint rövidesen elhagyhatja a kórházat.

A sérültek kezelésének költségeit teljes egészében a Rompetrol és a KMG International állja - hangsúlyozzák még a közleményben.

A Petromidia kőolaj-finomítónál péntek délután történt robbanás, amelyet tűz követett. Egyik alkalmazott életét vesztette, öt másik megsérült, közülük négyen szorultak kórházi ellátásra. Egyiküket már korábban kiengedték a kórházból.

A Petromidia Románia legnagyobb, ugyanakkor a Fekete- és a Földközi-tengeri térség egyik legmodernebb finomítója. 2020 végén 1119 alkalmazottja volt a vállalatnak. (agerpres)

Nyitókép: képernyőmentés via Digi 24.

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS