2021. december 4. szombatBorbála, Barbara
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Nem lesz magyar ombudsman. Kelemen Hunor szerint elfogadják az Alkotmánybíróság döntését

2021. július 07. 19:52, utolsó frissítés: 2021. július 08. 09:06

Kelemen Hunor RMDSZ-elnök, miniszterelnök-helyettes szerdán úgy nyilatkozott a sajtónak, hogy a kormánykoalíció nem próbálkozik többé a Nép Ügyvédjének leváltásával, miután az Alkotmánybíróság úgy döntött, hogy az általuk menesztett Renate Webert kell visszahelyezni a tisztségbe.


"Nem beszéltünk erről, és nem is akarunk beszélni erről a témáról" - mondta Kelemen egy kormánykoalíciós gyűlést követően.

Hozzátette: ezt a procedúrát nem kívánják újból elindítani. "Én nem akarok semmit. Az Alkotmányíróság döntést hozott, elfogadjuk. Tetszik vagy nem tetszik, elfogadjuk az állami intézmények döntéseit. Ez lezárult, van egy alkotmánybírósági döntés. Felelőtlenség lenne ismét elindítani ezt az eljárást. Mi nem javasoljuk ezt" - mondta az RMDSZ elnöke.

Amint arról beszámoltunk, az Alkotmánybíróság alkotmányellenesnek nyilvánította Reante Weber menesztését az ombudsmani tisztségből, és elrendelte visszahelyezését ebbe a pozícióba.

Időközben a kormányt alkotó pártok, úgy tűnt, meg is állapodtak abban, hogy az RMDSZ jelölheti az új ombudsmant, aki a kiszivárgott információk szerint Fábián Gyula lett volna. (g4media.ro, hírszerk.)

Fotó: (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS