2021. október 17. vasárnapHedvig
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Orban: A koalíció hozzájárulását adta a veszélyes medvékkel szembeni fellépést szabályozó rendelet tervezetéhez

2021. július 07. 20:06, utolsó frissítés: 20:06

Megvitatták a szerdai koalíciós egyeztetésen a veszélyes medvékkel szembeni beavatkozást szabályozó sürgősségi kormányrendelet tervezetének főbb elemeit - jelentette be az ülést követően a Nemzeti Liberális Párt (PNL) elnöke.


Ludovic Orban azt mondta, a koalíciós pártok elvi hozzájárulásukat adták a Tánczos Barna környezetvédelmi miniszter által ismertetett tervezethez annak jelenlegi formájában, a jogszabály-tervezet néhány részletét még véglegesíteni kell.

Florin Cîţu kormányfő nem vett részt a koalíciós egyeztetésen, a nagyobbik kormánypárt elnökének azonban meggyőződése, hogy a miniszterelnöknek sincs ellenvetése a tervezettel kapcsolatban, "hiszen egyértelmű, hogy egyre gyakoribbá vált a medvék jelenléte a lakott területeken".

"Parafrázissal élve: 'szeretem a medvéket, de jobban szeretem az embereket', és azt gondolom, szükség van egy mechanizmusra, amely a lakott területen felbukkanó medvékkel szembeni fellépést szabályozza" - fogalmazott Orban, hozzátéve, a tervezet meghatározza azokat a helyzeteket, amelyekben szükség van a beavatkozásra, és a lépcsőzetesség elvét követi.

Tánczos Barna úgy nyilatkozott a koalíciós ülést követően, hogy a sürgősségi rendelet tervezetét bemutatja a miniszterelnöknek is, és csütörtöki ülésén már megvitathatja a kormány első olvasatban.(agerpres)

Fotó: Elizabeth Meyers/unsplash.com

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS