2021. november 30. keddIjon, András, Andor
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Cîțu meneszti a pénzügyminisztert!

2021. július 08. 11:59, utolsó frissítés: 15:05

Azt írja a Digi24 hivatalos kormányzati forrásokra hivatkozva, hogy Florin Cîţu miniszterelnök meneszteni kívánja Alexandru Nazare pénzügyminisztert, és az erről szóló döntését már közölte is Klaus Johannis elnökkel.


Várhatóan hamarosan a miniszterelnök hivatalosan is bejelenti a döntést. Sajtóértesülések szerint a miniszterelnök személyes jó barátja, a PNL-s Dan Vâlceanu képviselő veszi át a tárcát Nazarétól.

A döntés hátterében politikai okok állhatnak. Nazare állítólag nem volt hajlandó elvégezni a költségvetés-kiegészítést, hogy forráshoz juttathassa a polgármestereket, ez pedig az őszi tisztújításon, ahol a párt jelenlegi elnöke Cîțuval versenyzik az elnöki tisztségre, inkább Ludovic Orban malmára hajtotta volna a vizet.

Frissítés:

Cîțu a kormányülést követően azt nyilatkozta, hogy felajánlotta Nazarénak, hogy mondjon le önként, de az exminiszter nem élt vele. A miniszterelnök a menesztés okaként az EU-s pénzek lehívásában történt késedelmeket jelölte meg.

Frissítés 2.

Aláírta Klaus Johannis elnök azt a rendeletet, amellyel felmenti Alexandru Nazarét a pénzügyminiszteri tisztségből - közölte az Államelnöki Hivatal.

Egy másik rendelet értelmében ideiglenesen Florin Cîţu miniszterelnököt bízza meg az államfő a pénzügyminiszteri teendők ellátásával.

(hírszerk./(agerpres))


Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS