2023. január 31. keddMarcella
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Emberek százai kényszerültek elhagyni otthonukat Fehér megyében az áradások miatt

2021. július 17. 12:15, utolsó frissítés: 12:15

Több mint 200 személyt, köztük mintegy 70 gyermeket helyeztek el ideiglenesen a verespataki művelődési házban, miután elárasztotta a víz Dăroaia településen levő otthonaikat.


A Fehér megyei katasztrófavédelem legfrissebb mérlege szerint 72 házat öntött el a víz péntek este a Verespatak községhez tartozó faluban, ezek közül egy teljesen tönkrement. További 16 ház egy földcsuszamlás miatt rongálódott meg.

208 személy (135 felnőtt és 73 gyermek) a verespataki művelődési házban töltötte az éjszakát, további negyvenen rokonoknál, ismerősöknél szálltak meg - derül ki a közleményből.

Verespatakon és a hozzá tartozó más településeken is házakat, utakat rongált meg a heves esőzések miatt keletkezett árvíz, és hasonló problémákat jeleztek Aranyosszohodol (Sohodol) községből, Abrudbányáról (Abrud) és Topánfalváról (Câmpeni) is, ahol szintén több személynek kellett elhagynia otthonát.

A Kerpenyes (Cărpiniş) és Topánfalva közötti 74-es országút mintegy 300 méteren járhatatlan az úttestre zúdult hordalék és egy földcsuszamlás miatt.

Több Fehér megyei településen autókat sodort el az ár, illetve mintegy 7500 fogyasztó áram nélkül maradt a viharos szél okozta meghibásodások miatt.

Jelenleg is több száz katonai tűzoltó, csendőr és rendőr vesz részt a kárelhárításban, munkájukat hegyimentők és a Vöröskereszt önkéntesei is segítik.

A Fehér megyei közegészségügyi igazgatóság szakembereket küld ki szombaton a házaikból kilakoltatott személyek egészségi állapotának felmérésére.(agerpres)

Fotó: The Tampa Bay Estuary Program/unsplash.com

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS