2021. aug. 2. hétfőLehel
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Cîțu ellátogatott a súlyos árvízkárosultakhoz Fehér megyébe, a helyieknek azonnali kárpótlást ígért

2021. július 18. 15:50, utolsó frissítés: 15:55

Fehér megyében – a nyugat-európai helyzethez hasonlóan – házakat, gazdaságokat és utakat rongált meg a heves esőzések miatt keletkezett árvíz, a Digi24 értesülései szerint legalább 120 háztartásban keletkeztek károk és közel 300 személyt kellett evakuálni.


A leginkább érintett települések közé tartozik Aranyosszohodol (Sohodol), vagy a Verespatak községhez tartozó Dăroaia, illetve hasonló problémákat jeleztek Abrudbányáról (Abrud) és Topánfalváról (Câmpeni) is.

Florin Cîțu miniszterelnök, Lucian Bode belügyminiszter és Nicolae Ciucă védelmi miniszter is a helyszínre ment, hogy feltérképezzék az áradás okozta károkat.

"Ma arról biztosítottam a károsultakat, hogy támogatást kapnak a kormánytól" – üzente Facebookján a miniszterelnök, aki a fentebb említett településekre szállt ki.Mint írja, a legfontosabb, hogy az áradásoknak nincs halálos áldozata. Ezért most az a prioritás, hogy a lehető leghamarabb felmérjék a károkat és helyreállítsák a rendet, ezért a belügy- és honvédelmi minisztérium egységei továbbra is a helyszínen maradnak, hogy segítsék a helyiek munkáját.

Amint megtörténik a károk feltérképezése, a kormány azonnal küldi a támogatást, ezért minden árvízkárosultat megkér, hogy vegyék fel a kapcsolatot a helyi önkormányzatokkal – üzente Cîțu. (Digi24, hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS