2021. aug. 2. hétfőLehel
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

A romániai lakosság 44%-ának lehet már immunitása, de Kolozs megye ennél jobban áll

2021. július 20. 18:07, utolsó frissítés: 18:09

A legutóbbi számítások szerint a megbetegedés és az oltás révén a lakosság 44 százalékában alakult ki immunitás a koronavírus ellen, Kolozs és Ilfov megyében, Bukarestben viszont ennél jóval nagyobb, több mint 60 százalékos ez az arány - közölte keddi sajtótájékoztatóján Valeriu Gheorghiţă, az oltáskampányt koordináló országos bizottság (CNCAV) vezetője.


A lakossági immunitás arányát az Országos Közegészségügyi Intézet mérte fel az átfertőzöttség és az átoltottság arányából kiindulva, megyei, illetve közigazgatási egységek szerinti lebontásban. A számításhoz a 2020 január elsején nyilvántartott romániai lakosságot vették figyelembe, amely akkor 19,3 millió fő volt. Ennek 44 százaléka rendelkezik jelenleg védettséggel a COVID-19-cel szemben, a beoltottságnak vagy a betegségből való kigyógyulásnak köszönhetően - számolt be a katonaorvos.

Gheorghiţă azt is elmondta, nagy eltérések mutatkoznak egyes megyék között: Bukarestben, valamint Kolozs és Ilfov megyében a lakossági immunitás aránya meghaladja a 60 százalékot, három megyében az 50, tizenegy megyében a 40, huszonöt megyében pedig csak a 20 százalékot. (agerpres)

Nyitókép: MTI/Rosta Tibor

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS