2021. szeptember 21. keddMáté, Mirella
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Áttelepítették a tusnádfürdői mézesbödönös anyamedvét

2021. július 21. 13:10, utolsó frissítés: 13:14

Áttelepítették szerdára virradóra egy távoli vadászterületre azt a hárombocsos anyamedvét, amely az elmúlt hónapokban több tucat házba és épületbe tört be Tusnádfürdőn. A három medvebocsot a Hagymás-hegységben lévő rehabilitációs központba vitték.


Amint arról írtunk, a napokban az anyamedve a bocsaival egy konyhába hatolt be éjjel, ahol kinyalták a mézesbödönt, majd távoztak.

Butyka Zsolt tusnádfürdői polgármester az AGERPRES hírügynökségnek elmondta, az anyamedvének már vasárnap kihelyezték a csalit, és a nagyvad kedd este érkezett a település sportpályájának közelébe, ahol a vadászoknak sikerült altatólövedékkel elaltatniuk és befogniuk, a három bocs azonban visszafutott az erdőbe. A csapatnak, amelynek tagjai között egy állatorvos is volt, több mint három órán át kellett várakoznia, amíg a medvebocsok visszatértek a településre, és sikerült befogni őket is.

Az elöljáró szerint az anyamedvét 22 óra körül, a bocsokat csak hajnali fél 2 felé sikerült befogni. A felnőtt állatot egy távoli vadászterületre szállították át, a három bocsot pedig Nagy-Hagymás lábánál működő medve-visszavadító központba vitték.

Az elmúlt hónapokban az anyamedve több tucat ingatlanba - lakóházakba, panziókba, garázsokba, vendéglőkbe - hatolt be bocsaival a településen, jelentős károkat és pánikot okozva a helyieknek.

Butyka Zsolt szerint jelenleg 6-8 medve jár le minden este Tusnádfürdőre. A település lakói a közelmúltban tiltakozó felvonulást is szerveztek a tarthatatlan helyzet miatt. (agerpres, hírszerk.)

Fotó: Becca/unsplash.com (képünk illusztráció)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS