2021. szeptember 21. keddMáté, Mirella
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

148,7 millióval támogatja a kormány a 17 katasztrófa által sújtotta megyét

2021. július 21. 17:52, utolsó frissítés: 17:52

A kormány szerdai ülésén 148,7 millió lejes támogatást hagyott jóvá az áradások és földcsuszamlások által sújtott 17 megye számára. A pénzt 243 település 1085 létesítményének helyreállítására fordítják. Az összegből az árvíz vagy földcsuszamlás által tönkretett helyi és megyei utakat, hidakat, gátakat javítják meg a következő megyékben: Fehér, Arad, Argeş, Bákó, Bihar, Beszterce-Naszód, Botoşani, Krassó-Szörény, Kolozs, Kovászna, Gorj, Hargita, Hunyad, Máramaros, Szatmár, Vâlcea és Vrancea.


Florin Cîţu miniszterelnöktől megkérdezték, hogy a természeti katasztrófák által sújtott iskolaépületek felújítására is elkülönítenek-e majd összegeket, amire ő igennel felelt. Mint mondta, már vannak előzetes becsléseik, a végleges kimutatásokra vár.

"Tizenhét oktatási intézményről van szó, ebből Kolozsváron van kilenc iskola, Botoşani-ban egy iskola, Brassóban három óvoda, Szatmár megyében egy sportlétesítmény, Fehér megyében három iskola. Ezeken megrongálódott tetőzeteket, beázott alagsorokat kell helyrehozni, illetve vízszivárgást kiküszöbölni. Időben biztosítani fogjuk a javítási munkálatokhoz szükséges forrásokat ezen iskolák számára" - ígérte Cîţu. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS