2021. aug. 2. hétfőLehel
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Felmérés: A románok többsége nem bővítené az LMBT-közösség jogait

2021. július 22. 09:54, utolsó frissítés: 09:54

A románok többsége nem bővítené az LMBT-közösség jogait és helyeselné, hogy törvényalkotással erősítsék a hagyományos családmodell társadalmi szerepét - írta szerdán a G4Media hírportál egy friss felmérés eredményét ismertetve.


Az Avangarde közvélemény-kutató intézet által végzett felmérés résztvevőinek 12 százaléka válaszolt igennel, 57 százaléka pedig nemmel arra a kérdésre, hogy bővíteni kellene-e az LMBT-közösséghez tartozók jogait, 31 százalék nem válaszolt.

Arra a felvetésre, hogy törvényalkotással kellene-e erősíteni a hagyományos család szerepét, 62 százalék válaszolt igennel, 14 százalék nemmel, 24 százalék pedig nem tudott, vagy nem akart válaszolni.

A felmérés résztvevőinek 35 százaléka válaszolt igennel, 19 pedig nemmel arra a kérdésre, hogy folyamatban van-e egy LMBT-ideológiát népszerűsítő kampány. A megkérdezettek 46 százaléka nem válaszolt.

A kérdést fordítva is feltették: erre a válaszadók 21 százaléka mondta azt, hogy szerinte létezik, 31 százaléka pedig azt, hogy nem létezik LMBT-ellenes kampány Romániában. Erre a megkérdezettek 48 százaléka nem válaszolt.

A megkérdezettek 50 százaléka mondta azt, hogy neki személy szerint nincs kifogása az LMBT-közösség tagjaival szemben, 21 százaléka pedig jelezte, hogy ellenérzésekkel viseltetik velük szemben, 21 százalék nem válaszolt.

Arra a felvetésre, hogy vajon az LMBT-közösség, illetve a hagyományos család értékeinek szembeállítása valós, vagy mesterséges vitatéma-e, 21 százalék mondta azt, hogy valós, 34 százalék mesterségesnek tartotta, 45 százalék pedig nem válaszolt. (MTI)

Fotó: Luca Upper/unsplash.com

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS