2021. szeptember 27. hétfőAdalbert
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Annyi a szemét, hogy szükségállapotot hirdetnek Bukarest 1. kerületében

2021. július 23. 11:02, utolsó frissítés: 11:22

Hozzájárulását adta Bukarest prefektusa, Alin Stoica ahhoz, hogy a főváros 1. kerültében szükségállapotot hirdessenek ki.


Ezt az 1. Kerületi Sürgősségi Bizottság, illetve Clotilde Armand polgármester kérte arra hivatkozva, hogy a köztisztasági cég 20 napja nem szállította el a szemetet, emiatt pedig veszélybe került a lakosok egészsége.

A prefektus szerint 30 napra hirdethetnek szükségállapotot.

A polgármester egyébként már júniusban is kérte a prefektustól, hogy hirdessen szükségállapotot, azonban a kormány képviselője akkor nem adta meg a hozzájárulást. Armand szerint a kritikus helyzet annak nyomán alakult ki, hogy a köztisztasági vállalat "azzal zsarolja az önkormányzatot, hogy felfüggesztette a szemét elszállítását".

A szükségállapot bevezetése lehetőséget biztosít a helyi önkormányzatnak, hogy felbonthassa a Romprest vállalattal kötött szerződést, illetve hogy sürgősségi rendszerben, licit nélkül megbízzon egy másik vállalatot a hulladék elszállításával. A polgármester péntekre össze is hívta a képviselőtestületet, hogy mihamarabb döntést hozhassanak az ügyben.
(antena3.ro, newsweek.ro, hírszerk.)Fotó: Kelly Lacy/Pexels (képünk illusztráció)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS