2024. április 14. vasárnapTibor
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Romániába importálná a pedofilellenes, homofób magyar törvényt az EMNP

2021. július 23. 14:01, utolsó frissítés: 14:12

Az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) arra buzdít, hogy a magyar állampolgársággal rendelkezők minél nagyobb létszámban vegyenek részt az Orbán Viktor által bejelentett, "gyermekvédelmi" (valójában melegellenes) népszavazáson.


Ugyanakkor Csomortányi Karlendítő István, az alakulat elnöke bejelentette, hogy az EMNP a "saját képviselőjén keresztül" (Zakariás Zoltán az RMDSZ színeiben jutott be a parlamentbe) benyújt egy törvényjavaslatot a román parlament elé. A párt közleménye alapján ez a magyarországi, sokak által kirekesztőnek ítélt "pedofilellenes" törvény koppintása lehet majd.

Amint arról beszámoltunk, a benyújtásakor még a pedofilok büntetését szigorító jogszabályba utólag csempésztek be olyan passzusokat, melyek negatívan diszkriminálják az LMBTQ embereket. A módosítók nagy felháborodást keltettek mind Magyarországon, mind az EU hatóságai körében.

"Ideje, hogy Románia törvényhozói is állást foglaljanak a gyermekvédelem ügyében, tisztázzák, hogy szándékoznak-e megvédeni a gyermekeket ettől a típusú propagandától, melyet a szabadság ürügyén különböző gyanús hátterű civil szervezetek próbálnak a romániai, és ezzel az erdélyi társadalomra ráerőltetni. Ez fontos és hasznos lépés lenne, akár annak az ódiumát is vállalva, hogy ezzel Magyarország és Lengyelország mellett Románia is bekerül a boszorkányüldözést, koncepciós eljárásokat elszenvedő országok sorába" – fejtette ki a Néppárt elnöke.

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS