2022. szeptember 27. keddAdalbert
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Megnövekedett a határforgalom, mutatjuk hol lehet tájékozódni az aktuális helyzetről

2021. július 23. 19:06, utolsó frissítés: 19:07

A megnövekedett határforgalom miatt ebben az időszakban naponta megközelítőleg 3900 határrendőr van szolgálatban – tájékoztatott pénteken kiadott közleményében az országos határrendészet (IGPF).


Emellett a forgalmi értékek dinamikájától függően, szükség esetén, a maximális kapacitáson fogják működtetni a határátkelőket (főként a román- magyar és a román-bolgár határon), és állandó kapcsolatot tartanak fenn a szomszédos államok hatóságaival is, hogy a kétoldalú megegyezések alapján közös intézkedéseket hozzanak az operatív határellenőrzés érdekében – áll az IGPF közleményében.

A határrendészet azt javasolja a román és a külföldi állampolgároknak, hogy a torlódások elkerülése végett vegyék igénybe a kevésbé népszerű határátkelőket is, és tájékozódjanak a cél- és tranzitországok beutazási feltételeiről.

Az utazók a határrendészet honlapján itt tájékozódhatnak a határátkelőknél regisztrált aktuális helyzetről.

A hatóság emlékeztet ugyanakkor, hogy a román-magyar határvonalon 12 határátkelő áll az utazók rendelkezésére: Arad megyében Nagylak 1, Nagylak 2, Tornya, Gyulavarsánd; Bihar megyében Nagyszalonta, Bors 1, Bors 2, Érmihályfalva, Székelyhíd; Szatmár megyében Csanálos, Pete; Temes megyében Nagycsanád.

A Bulgáriába utazók a következő határátkelő pontokat vehetik igénybe: Konstanca megyében Vama Veche, Ostrov, Negru Vodă; Călăraşi megyében Călăraşi; Giurgiu megyében Giurgiu; Teleorman megyében Turnu Măgurele és Zimnicea, Dolj megyében Calafat és Bechet (ez utóbbi csak a teherforgalom előtt van nyitva).

„Emlékeztetjük önöket, hogy ebben az időszakban az országba történő beutazáskor a munkatársaink által végzett, elsősorban az úti okmányok ellenőrzésére irányuló határellenőrzésen a megyei közegészségügyi igazgatóságok képviselői is részt vesznek a járványügyi szűrővizsgálatok elvégzése és a konkrét intézkedések elrendelése érdekében” – szögezi még le a határrendészet. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS