2021. szeptember 27. hétfőAdalbert
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Kigyulladt egy gázpalackokat töltő cég, súlyos sérültek vannak (Frissítve!)

2021. július 25. 11:15, utolsó frissítés: 12:18

Két személy, egyikük egy 17 éves kamasz, súlyos égési sérüléseket szenvedett a Prahova megyei Fântânele településen, egy gázpalackokat töltő cégnél szombat délután kitört tűzben.


A Prahova megyei katasztrófavédelmi felügyelőség (ISU) szerint a 17 éves fiú testének 92%-án szenvedett égési sérüléseket, a másik áldozat, egy 52 éves férfi pedig a kezén és a lábán, testfelületének mintegy 30%-án.

Mindkét áldozatot sürgősen kórházba szállították.

Az ISU tájékoztatása szerint a tomboló tűz gyorsan átterjedt egy épületre és több járműre is. A tűzoltók kiérkezésekor körülbelül 1500 négyzetméteres területen tombolt a tűz, az udvaron levő ház teljes egészében leégett.

A lángok eloltásán 6 tűzoltókocsival dolgoznak, a tüzet sikerült lokalizálni.

Frissítés: Bukaresti kórházba szállítják át azt a 17 éves fiút, aki szombat délután súlyos égési sérüléseket szenvedett a Prahova megyei Fântânele településen, a gázpalackokat töltő cégnél kiütött tűzben.

Orvosi források szerint a fiút, aki testének 92%-án szenvedett sérüléseket, a ploieşti-i sürgősségi kórházba vitték előbb, és onnan szállítják át egy intenzív-terápiás mentőautóval a fővárosi Grigore Alexandrescu sürgősségi gyermekkórházba.

A fiú 52 éves apja, aki a kezén és a lábán szenvedett el égési sérüléseket, a ploieşti-i sürgősségi kórházban marad.

A tűz szombat délután tört ki a gázpalackokat töltő cégnél, a tomboló lángok felemésztették a cég székhelyéül szolgáló épületet, illetve a szomszédos, 60 négyzetméter alapterületű lakóházat, egy hat tonnás teherautót, egy cementzsákokkal megrakott félpótkocsit, egy nyerges vontatót, 20, egyenként 1000 literes üzemanyagtartályt, 15 méternyi kerítést, több villanyoszlopot és gyümölcsfát.

A rendőrség bűnvádi eljárást indított az ügyben gondatlanságból elkövetett rongálás és testi sértés miatt.(agerpres)

Nyitókép: illusztráció. Fotó: Katasztrófavédelmi felügyelőség (ISU) Facebook-oldal.

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS