2021. szeptember 27. hétfőAdalbert
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Rendőrség: Őrizetbe vették a feteşti-i állomáson balesetet okozó mozdonyvezetőt

2021. július 30. 09:54, utolsó frissítés: 10:57

24 órára őrizetbe vették a mozdonyvezetőt, aki ittas állapotban vasúti balesetet idézett elő a feteşti-i állomáson - tájékoztatott a Ialomiţa megyei rendőrség. Amint megírtuka feteşti-i állomáson egy parkoló tehervonatba futott egy másik tehervonat, amely túlhaladta a STOP jelzést.


Az eddigi vizsgálatokból kiderült, hogy egy magánvállalat 41 vasúti kocsiból álló, ócskavasat szállító és Craiovából a konstancai kikötőbe tartó szerelvénye ütközött egy ott álló másik tehervonatnak.

Azt is megállapították, hogy az 54 éves craiovai mozdonyvezető nem tartotta be a jogszabályokban előírt pihenőidőt, a 30 km/h sebességkorlátozást a feteşti-i állomás bejáratánál, illetve a megállásra kötelező piros jelzőlámpát sem az állomásba való behajtás előtt. Tesztelésekor 40 mg/l tiszta alkoholt mutattak ki a leheletében, ismertette közleményében a Ialomiţa Megyei Rendőr-főkapitányság.

A férfi ellen a munkahelyi kötelessége elmulasztása vagy hibás teljesítése miatt folytat nyomozást a feteşti-i ügyészség.

A baleset miatt mindkét irányban lezárták a vasúti forgalmat a Bukarest - Konstanca fővonalon, a vonatok terelt útvonalon közlekedtek.(agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS