2021. október 27. szerdaSzabina
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Cătălin Drulă szállításügyi miniszter Ovidiu Vizanténak, a CFR vezérigazgatójának tevékenységét „hideg fejjel” szeretné kiértékelni

2021. július 30. 18:09, utolsó frissítés: 18:09

Higgadtan, "hideg fejjel" kívánja kiértékelni a Román Vasúttársaság személyszállító részlegét (CFR Călători) irányító vezérigazgató tevékenységét - jelentette ki pénteki sajtótájékoztatóján Cătălin Drulă szállításügyi miniszter.


A tárcavezetőt arról kérdezték az újságírók, szándékában áll-e meneszteni a CFR Călători vezetőjét, amiért szerdán két vonat is óriási késéssel érkezett meg a célállomásra. A Mangalia-Temesvár és a Mangalia-Arad járat a tengerparti táborokból szállított haza gyerekeket, és mindkettő több mint 27 óra alatt tette meg az utat. Az előbbi vonatnak a mozdonya többször is meghibásodott, tíz órát vesztegelt a nyílt pályán, az utóbbi pedig a felsővezetékben keletkezett feszültséghiány miatt késett ilyen sokat. Utóbb Ovidiu Vizante, a CFR Călători vezérigazgatója az Antena3-nak azt nyilatkozta, hogy nem őt kellene kérdezni a történtekről.

A vezérigazgató esetleges menesztéséről Cătălin Drulă pénteken elmondta: nem egy 'pillanatnyi botlás' alapján kívánja megítélni Ovidiu Vizante munkáját, a CFR Călători vezetőjének tevékenységét 'hideg fejjel' szeretné kiértékelni. A miniszter emlékeztetett, hogy a vezérigazgató már elnézést kért az Antena3-nak tett kijelentéért, ezért jómaga a "szerencsétlen tévényilatkozattal" kapcsolatos ügyet lezártnak tekinti.

Hozzátette ugyanakkor, hogy a törvény szerint augusztus 19-én amúgy is esedékes Ovidiu Vizante mandátumának kiértékelése. 'Szakmai szempontok szerinti kiértékelést végzünk, mint minden olyan menedzser esetében, akiket a minisztériumhoz hoztunk. Ezután meglátjuk, mi történik majd a továbbiakban a vállalattal' - jelentette ki Cătălin Drulă.

A miniszter közölte azt is, hogy részletes jelentést kért a CFR Călători-tól a szerdai késésekről, amelyekért a sajtótájékoztatón személyesen is bocsánatot kért. Emlékeztetett arra, hogy szerdán viharok is próbára tették 'az elavult és alulfinanszírozott' román vasúti rendszert. 'Arra kértem a CFR vezetőit, tegyenek meg minden emberileg lehetségest, hogy elkerüljük a hasonló helyzeteket' - mondta Drulă.(agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS