2020. szeptember 23. szerdaTekla
Kolozsvár >> Más város
kolozsvári események >> Más város

Tiriac venné meg az Antena1-trösztöt?

2004. október 14. 15:07, utolsó frissítés: 17:13

Az Antena1 médiacsoport felvásárlására készül Ion Tiriac, Boris Becker volt teniszmenedzsere – szivárgott ki a leggazdagabb román állampolgárok listáján 650-700 millió dollárral az élvonalban szereplő üzletember környezetéből. A források szerint Tiriac már vételi ajánlatot is tett az Antena1 tévéadóra és a Jurnalul National napilapra Dan Voiculescu tulajdonosnak.

Nevük elhallgatását kérő forrásokra hivatkozva a Libertatea bulvárlap azt állítja, a saját nevén talk show-t vezető műsorvezető, Marius Tuca 30%-kal részesedne a Tiriac-médiatröszt részvényeiből.

Az Antena1 a második legnépszerűbb romániai tévéadó: a Voiculescu család 60%-os tulajdonában levő adót a lakosság 68%-a tudja nézni, piaci részesedése városi környezetben 15,2%, ez 1,5%-kal marad el a PRO TV-étől.

A felvásárlás tovább erősítheti a hazai kereskedelmi tévéadók kormányfüggőségét: a PRO TV-nek tízmilliárdos nagyságrendű köztartozást ütemezett át a kormány. Voiculescu a kormánypárttal választási szövetségre lépett PUR elnöke egyben; Tiriac Nastase miniszterelnök közeli ismerősének számít. A harmadik legnézettebb tévéadót, a Primát a kereskedelmi és ipari minisztérium támogatta meg egy szövevényes pénzügyi eljárás révén 2001 júliusában 5 millió euróval. (hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS