2021. szeptember 22. szerdaMóric
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Elértük az 5 milliós küszöböt, azaz ennyi ember kapta meg legalább az első oltását az országban

2021. július 31. 19:16, utolsó frissítés: 19:26

A legalább egy dózissal beoltott személyek száma szombaton, július 31-én elérte az ötmilliót - közölte a lakosság beoltását koordináló országos bizottság (CNCAV) a Facebookon.
Romániában 2020. december 27-én kezdődött az oltási kampány, amikor a koronavírusos betegeket kezelő kórházakban kezdték el a dolgozók beoltását. Azután több szakaszban oltották a lakosságot, a veszélyeztetettségi kitettségük alapján, majd március 15-től minden állampolgár számára elérhetővé tették a védőoltásokat.

Az eddigi adatok alapján a romániai beoltottak (akik legalább egyet kaptak) körülbelül 75%-a Pfizer-BioNTech készítményét kapta, a többi vakcina esetén az arányok így állnak:

Forrás: BizidayForrás: Biziday


Románia a lakosság átoltottsága terén jócskán alulmarad az EU-s átlaghoz képest, míg Németországban, Franciaországban, Spanyolországban és más nyugati országokban a felnőtt lakosság 75-80% -a kapott legalább egy adag védőoltást.

Forrás: BizidayForrás: Biziday


A kormány által előrevetített terv szerint az 5 milliós küszöböt még június 1-jén el kellett volna érjük (a felnőtt lakosság 31,5%-a legyen beoltva egy dózissal), július 1 -jén a 6 milliós, augusztus 1 -jén pedig a 7 milliós szintet kellett volna teljesíteni. (biziday)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS