2021. szeptember 23. csütörtökTekla
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Ítéletidő tombolt a Kolozs megyei Désen: tetőket tépett fel, fákat tört ketté a zivatar (videó)

2021. augusztus 01. 12:25, utolsó frissítés: 12:28

Felhőszakadásból, jégesőből, villámokból nincs hiány az elmúlt napokban. A szombati intenzív zivatarcellákat nagy mennyiségű csapadék és erős széllökések jellemezték. Kolozs megye keleti részében Désen, Szamosújváron és a környező településeken is több helyszínre riasztották a katasztrófvédelmi alakulatokat.


Désen az azonnali vihart jelző narancssárga riasztás, amelyet a hatóságok adtak ki szombat délután, nem sokkal a vihar kezdete előtt, kevesebb, mint fél óra alatt vörös kóddá változott. A RO-alert azonban csak akkor állította át vörös jelzésre a riasztást, miután több tömbház tető nélkül maradt - írja a Someseanul portál, amely videófelvételeket is készített az ítéletidőről.

A zivatar során készített mozgóképeken jól látható, hogy több blokk tetejéről a szél valósággal letépi a födémet, fák törnek kettőbe, és különböző tárgyak, fadarabok kavarognak a forgószélben. A csatornahálózat természetesen nem tudott megbirkózni a szakadó esővel, és az utcákat elárasztotta a víz.Több helyszínen a hirtelen összegyűlt csapadékot szivattyúzni kellett.Az azonnali zord időjárásra figyelmeztető vörös jelzésű riasztást hirdető RO-ALERT üzenet pontosan abban a pillanatban érkezett, amikor a Someșeanul.ro Facebook-oldalon lezajlott az élő videó továbbítása, vagyis miután a természet haragja alábbhagyott - tudósít a portál.

Nyitókép forrása: Someseanul.ro

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS