2021. szeptember 23. csütörtökTekla
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Vasárnap délutántól hétfő délelőttig 13 megyében van másodfokú viharriadó

2021. augusztus 01. 14:27, utolsó frissítés: 14:27

Vasárnap 16 órától hétfőn hajnali 2 óráig tizenhárom megyére érvényes másodfokú, narancsszínű, és további tíz megyére vasárnap 16 órától hétfőn 10 óráig érvényes elsőfokú, vagyis sárga jelzésű viharriasztást adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat.


A narancsszínű kód a Körösök vidékére és Máramarosra érvényes, de helyenként a Bánságban, Erdélyben és Moldva északi részén is előfordulhatnak zivatarok, akár 80-100 kilométeres széllökésekkel, villámlással és jégesővel. A lehulló csapadék mennyisége meghaladhatja a 25-30 litert négyzetméterenként.

Másodfokú viharriasztás van érvényben hétfőn hajnali 2 óráig Suceava, Máramaros, Beszterce-Naszód, Maros, Szatmár, Szilágy, Kolozs, Fehér, Bihar Arad, Hunyad és Temes megyében.

A sárga jelzésű figyelmeztetés az ország nyugati, középső és északi részére vonatkozik, itt is jelentős csapadékra és viharossá váló esőzésekre lehet számítani. Botoșani, Neamț, Hargita, Kovászna, Brassó, Gorj és Krassó-Szörény teljes egészében, részben pedig Bákó, Vâlcea és Hunyad megyékre érvényes az elsőfokú figyelmeztetés.

Illusztráció: Josep Castells, Unsplash

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS