2021. szeptember 27. hétfőAdalbert
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Augusztus 1-je a Salvamont hegyimentő-szolgálat napja

2021. augusztus 01. 15:56, utolsó frissítés: 15:56

A romániai Salvamont hegyimentő-szolgálat fennállásának 52. évfordulóját ünnepli. Az augusztus elsejei dátumra azért esett a választásuk, mert augusztus hónapban történik a legtöbb baleset a hegyekben, és ilyenkor igénylik a legtöbben a hegyimentők segítségét.


A Salvamont hegyimentő-szolgálat napja alkalmából Facebook-bejegyzésben méltatta Klaus Johannis államfő a hegyimentők munkáját.

'A hegyimentők naponta kockáztatják életüket mindazokért, akik megpróbálják meghódítani a hegyeket, majd haza akarnak térni szeretteikhez. Köszönjük az elkötelezettséget és az áldozatkészséget, amellyel megmentenek másokat! Legyünk mindannyian felelősségteljesek a túráink során, és ne veszélyeztessük az életünket és mások életét' - üzente Iohannis.A Salvamont hegyimentő-szolgálat sokat fejlődött az elmúlt évek során, és egyre inkább bekapcsolódik az integrált mentőrendszerbe - jelentette ki vasárnapi videóüzenetében Raed Arafat belügyi államtitkár, az országos katasztrófavédelem vezetője.

A katasztrófavédelem vezetője a hegyimentők rendkívül fontos szerepére hívta fel a figyelmet, akár a Salvamontról, akár a Salvaspeóról, vagyis a barlangi mentőkről legyen szó. Az utóbbi időben a Salvamont csapata kutyákkal egészült ki, amelyek lavina alá temetett emberek mentésére vannak kiképezve. A Salvamont együttműködik a katasztrófavédelemmel, a rohammentősökkel, a csendőrséggel, így sokat javult hatékonysága az életmentés terén - emlékeztetett Arafat, aki köszönetet mondott eddigi tevékenységükért a hegyimentőknek, és további sok sikert kívánt nekik. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS