2024. április 25. csütörtök
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Bukaresti szurkolók idegengyűlölő rigmusokat skandáltak a Csíkszereda elleni meccsen, a minisztérium belső vizsgálatba kezd

2021. augusztus 09. 17:44, utolsó frissítés: 17:44

Élesen elítélte hétfői közleményében az ifjúsági és sportminisztérium a fővárosi szurkolók magatartását, akik idegengyűlölő rigmusokat skandáltak augusztus 4-én a Bukaresti Steaua és az FK Csíkszereda közötti labdarúgó-mérkőzésen.


Novák Eduárd miniszter közölte, hogy a tárca Erőszak Elleni Bizottsága belső kivizsgálást indított az ügyben, amelynek eredményeinek függvényében dönt a szükséges intézkedésekről, és megkeresi azokat az eszközöket, amelyekkel véget vethet az efféle eseményeknek és magatartásnak.

"Az ilyen diszkriminatív és agresszív cselekedeteket azonnal és keményen kell büntetni, ezért felszólítom mindazokat, akik ezeket az incidenseket elemzik, a Román Labdarúgó-szövetséggel kezdődően, hogy vonják felelősségre a tetteseket. A sportnak közelebb kell hoznia egymáshoz az embereket, nem pedig egymás ellen uszítania! A sportnak az örömről, nem pedig a félelemről és a gyűlöletről kell szólnia!" - idézte Novák Eduárdot a közlemény.A tárcavezető hozzátette, szolidaritásra és összetartásra van szükség az ilyen megnyilvánulások elleni határozott fellépéshez és ezek megismétlődésének megakadályozásához. A Román Labdarúgó-szövetség Fegyelmi Bizottságának szerinte egyértelmű és rendkívül fontos felelőssége van ebből a szempontból.

"Nem engedhetjük meg, hogy a sportpályák a diszkriminációtól és az idegengyűlölő rigmusoktól legyenek hangosak. Ezt mindenkinek meg kell értenie és el kell fogadnia, mi pedig mindannyiszor elmondjuk majd, ahányszor erre szükség lesz! Mindent megteszünk azért, hogy hasonló esetek többé ne forduljanak elő!" - szögezte le az ifjúsági és sportminiszter.

A Liga2 első fordulójában a Bukaresti Steaua az otthonában fogadta az FK Csíkszeredát. A mérkőzés a fővárosiak 1-0-ás győzelmével ért véget. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS