2022. október 3. hétfőHelga
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Megbüntette a Román Labdarúgó-szövetség a konstancai fociklubot a szurkolók magyarellenes megnyilvánulásai miatt

2021. augusztus 11. 17:16, utolsó frissítés: 17:16

A Román Labdarúgó-szövetség megbüntette a Farul Constanța konstancai csapatot, mivel a Sepsi OSK-val játszott augusztus 9-i meccs alatt a konstancai szurkolók a mérkőzés 18. percében azt kezdték skandálni, hogy "Afară, afară cu ungurii din ţară” (Ki a magyarokkal az országból).


Az idegengyűlölő rigmusok miatt a klub 10.500 lejes büntetést kap - írja a Hotnews. Külön 360 lejes pénzbüntetést és két fordulós felfüggesztést kapott Gică Hagi, a konstancai csapat edzője, ugyanakkor Leo Grozavu, a Sepsi OSK edzője is 4500 lejes büntetést és két meccsre érvényes felfüggesztést kapott. Daniel Stoian, a konstancai csapat masszőre 720 lejes büntetést és egyhónapos felfüggesztést kapott - döntött szerdán a Román Labdarúgó-szövetség fegyelmi bizottsága.

Mint azt megírtuk, az incidens miatt levélben fordult az Európai Labdarúgó Szövetséghez (UEFA) a Mikó Imre Jogvédelmi Szolgálat. "Ez az incidens a korábbiakhoz képest is súlyosnak minősül, holott lassan általános jelenséggé válik a magyarellenesség a romániai lelátókon. Felháborító, hogy a meccset nem állították le, a hatóságok a nem foglalkoztak a bekiabálásokkal, és még akkor sem léptek fel, amikor a szurkolók köpködték a játékosokat és üvegekkel dobálták őket" - írta közleményében a jogvédő szolgálat. (hotnews, hírszerk)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS