2022. szeptember 27. keddAdalbert
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Étkezési utalvány jár majd azoknak, akik a teljes oltást megkapják

2021. augusztus 30. 20:17, utolsó frissítés: 20:17

Ioana Mihăilă egészségügyi miniszter bejelentette a hétfői kormányülést követően, hogy elfogadták azt a rendeletet, amely étkezési utalványokat irányoz elő a koronavírus elleni oltást megkapó emberek számára. A rendelet értelmében a beoltottak nyereménysorsolását is megszervezik.


A rendelet a 2020/55-ös törvényt módosítja. Az új jogszabály értelmében azok a személyek, akik valamely COVID-19 elleni vakcina teljes adagját megkapják, 100 lej értékű étkezési utalványra jogosultak.

Mindazok között, akiket az oltáskampány kezdete óta immunizáltak a COVID-19-cel szemben, nyereménysorsolást szerveznek. A nyeremények pénzösszegeket jelentenek.

Ugyanazon jogszabállyal 48 órára hosszabbították meg az antigén tesztek vizsgálati eredményének érvényességét. A PCR-tesztek esetében az érvényességi idő továbbra is 72 óra marad.

Románia területén is lehetséges már az Európai Unióban kiállított digitális COVID-19 igazolványok használata, amelyek a beoltottságot, a negatív tesztet vagy a kigyógyultságot tanúsítják. Mostanig csak a határátkelőkön használták a Speciális Távközlési Szolgálat (STS) által kialakított alkalmazást, mostantól azonban bármely intézmény képviselői, az ország területén is ellenőrizni tudják a digitális COVID-19 igazolványok valódiságát. Az ellenőrzéshez a személyi igazolvány felmutatása is szükséges - tette hozzá Ioana Mihăilă.

Szintén a hétfőn elfogadott rendelet teszi lehetővé, hogy a 2020-ban a hátrányos helyzetű kategóriák számára beszerzett, de fel nem használt védőmaszkokat a helyi hatóságok vagy közegészségügyi igazgatóságok szétoszthassák az iskolák között.(agerpres)Nyitókép: Ioana Mihăilă/Facebook

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS