2022. január 21. péntekÁgnes
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Az ideiglenes igazságügyi miniszter kedvezően véleményezi az Anghel Saligny-programot és leállítja az ügyészek kinevezését

2021. szeptember 02. 19:42, utolsó frissítés: 19:46

Az igazságügyi minisztérium vezetésével ideiglenesen megbízott PNL-s Lucian Bode úgy nyilatkozott csütörtökön, hogy kedvezően fogja véleményezni az Anghel Saligny beruházási tervet.


Bode rámutatott, az erről szóló tervezetet három héttel ezelőtt első olvasatban tárgyalta a kormány, a kabinet tagjaként nagyvonalakban már ismeri a projektet, de egyeztetett az igazságügyi minisztérium szakembereivel, tárgyalni fognak róla a programot kezdeményező fejlesztési tárca illetékeseivel is, és "minden bizonnyal" jóváhagyását adja a tervezethez.

Lucian Bode nyomatékosította, az igazságügyi minisztériumnak ilyen esetekben kizárólag a jogszabályok jogszerűségét kell megvizsgálnia, nem az időszerűségüket. "Egy program vagy kormányzati intézkedés időszerűségével kapcsolatban a kormányprogram összeállításakor kell dönteni" - fogalmazott az ügyvivő igazságügyi miniszter.

Ugyanakkor bejelentette, hogy leállítja a DIICOT, a DNA és a Legfőbb Ügyészég vezető ügyészeinek kinevezési procedúráját, amit Stelian Ion menesztett miniszter kezdett el, és ami szerinte egy hosszútávú döntés, ezért nem egy ideiglenes miniszter dolga lenne.

(agerpres/hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS