2021. szeptember 23. csütörtökTekla
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Kvórumhiány miatt elmaradt a két ház házbizottságának péntek éjszakára összehívott ülése

2021. szeptember 04. 10:01, utolsó frissítés: 13:13


Kvórumhiány miatt felfüggesztették a szenátus és a képviselőház egyesített házbizottságának pénteken 23 órára összehívott online ülését, amelyen az USR PLUS és az AUR által benyújtott bizalmatlansági indítvánnyal kapcsolatos menetrendet kellett volna megszabnia a testületnek.

Az összevont házbizottság vélhetően szombaton 11 órától ül össze ismét.

A Románia egyetlen esélye a túlélésre a Cîţu-kormány menesztése! című bizalmatlansági indítványt péntek este nyújtotta be az AUR és az USR PLUS, 122 törvényhozó aláírásával.

A házszabályok szerint egy bizalmatlansági indítvány benyújtásához a képviselők és szenátorok legalább egynegyedének támogató aláírására van szükség, aztán a dokumentumot a házbizottság elé terjesztik, és az alsóház elnökének még a beterjesztés napján tájékoztatnia kell róla a kormányt.

Az indítványt a beterjesztésétől számított legtöbb 5 napon belül fel kell olvasni a két ház együttes ülésén, majd 3 napon belül sort kell keríteni a vitára. Az együttes ülés időpontjáról és helyszínéről a képviselőház elnökének kell tájékoztatnia a kormányt, legalább 24 órával a kijelölt időpont előtt.(agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS