2021. szeptember 23. csütörtökTekla
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Több PNL-s politikus vitatja a bizalmatlansági indítványon szereplő AUR-os aláírások valódiságát

2021. szeptember 06. 09:17, utolsó frissítés: 09:28

Több a miniszterelnök köréhez tartozó PNL-s politikus (értsd Florin Cîțu miniszterelnököt támogatja a párt vezetőségért folytatott belső versenyben Ludovic Orbannal szemben), vitatja, hogy valósak az AUR-os képviselők aláírásai az USR-PLUS által pénteken benyújtott bizalmatlansági indítványon - írja a G4media.


Az újság úgy tudja, hogy ezzel késleltetni szeretnék a bizalmatlansági indítvány szavazását a parlamentben szeptember 25-ig, amikor eldől, hogy Cîțu és Orban közül ki lesz a PNL vezetője.

Alina Gorghiu PNL-s szenátor vasárnap este a Facebookon közzétett bejegyezésében azt írta, hogy elemezni fogják az USR-PLUS és az AUR „mérgező szövetség” által benyújtott indítvány megfelel-e az előírásoknak. Azt írja, hogy "különböző kérdőjelek merültek fel, és holnap (hétfőn - szerk.) elemezzük mindet".

Az esetre természetesen több más politikus is reagált. Florin Cîțu miniszterelnök elmondása szerint nem tud hamis aláírásokról az USR-PLUS és AUR által benyújtott bizalmatlansági indítványon, de ha valóban léteznek, akkor "az elkövetőnek meg kell fizetnie".

A PSD elnöke, Marcel Ciolacu is arról beszélt az Antena 3 vasárnap esti műsorában, hogy gyanú merült fel a benyújtott bizalmatlansági indítvány aláírásaival kapcsolatban, egyes aláírások lehet nem is léteznek. Állítása szerint a parlament két házbizottságának hétfőn fizikai jelenléttel zajló együttes ülést kell tartania, hogy tagjaik ellenőrizhessék a bizalmatlansági indítványon szereplő aláírásokat, mivel "online nem lehet ellenőrizni ezeket". Ciolacu természetesen ismét elmondta, hogy a PSD az előrehozott választásokat tartja a legjobb megoldásnak. (g4media/agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS