2021. szeptember 23. csütörtökTekla
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Útlezárásokra és menetrendváltozásokra lehet számítani Kolozsváron

2021. szeptember 07. 17:46, utolsó frissítés: 19:04

Szeptember 7. és 13. között módosul néhány buszjárat útvonala az Untold fesztivál alatt érvényben levő forgalomkorlátozások miatt - áll Oláh Emese alpolgármester Facebook-bejegyzésében.


A 102-as villamosok helyett villamospótló buszok közlekednek a Bucsony/Bucium utca és az Állomás tér között (a 101B vonalán), az útvonal menet és jövet is a következő: Függetlenség/Spl. Independenței utca - Garibaldi utca – Hétvezér/14 Iulie tér – Vasvári Pál/Str. O. Goga – Napoca híd – Függetlenség utca – Malom/Barițiu utca - Nagy/Horea út – Állomás tér).

Az intézkedés a 100-as vonalon (Állomás tér - Munka sugárút) közlekedő villamosokat nem érinti.

A 30-as busz a következő útvonalon közlekedik:
Menet: Hétvezér tér - Vasvári Pál utca - Napoca híd - Függetlenség út - Malom utca - Széchenyi/Mihai Viteazu tér - Cuza Voda/Postakert utca - Magyar/B-dul 21 Decembrie 1989 utca. A busz a Hétvezér téren, a Napoca szállónál, a Sétatér mellett és a Széchenyi tér déli oldalán áll meg. Jövet: Magyar utca - Wesselényi/Regele Ferdinand utca - Malom utca - Függetlenség út - Napoca híd - Vasvári Pál utca - Hétvezér tér. A busz a Central áruháznál, a Magyar Operánál és a Vasvári Pál utcában kap pótmegállót.

Az M26 szászfenesi járat a Garibaldi - Hétvezért tér - Vasvári Pál - Napoca híd - Függetlenség út - Malom utca - Unió/Memorandumului utca - Mócok útja - Monostori út - Fenesi út útvonalon közlekedik. Jövet: Magyar utca - Wesselényi utca - Malom utca - Függetlenség út - Napoca híd - Vasvári Pál utca - Hétvezér tér. A busz a Magyar Operánál kap pótmegállót (keleti buszmegálló).

Szeptember 13-án a buszok visszatérnek az eredeti útvonalukra, a 101-es villamos megszokott útvonalán továbbra is villamospótló buszok fognak közlekedni - közölte az alpolgármester, ugyanakkor felhívta a figyelmet, hogy szeptember 18-án 5:30 órától szeptember 19-én 23:30 óráig a Függetlenség úton, a Garibaldi híd és a Malom utca között lezárják a forgalmat.

Ekkor a 102-es villamos nem közlekedik, helyette villamospótló busz szolgálja ki az utasokat. A busz a 101B villamos útvonalán közlekedik a Bucsony utca és az Állomás tér között. (a busz a Függetlenség út - Hétvezér tér - Vasvári Pál - Napoca híd - Függetlenség út - Nagy/Horea út - Állomás tér útvonalat fogja követni).

A 30-as busz a következő útvonalon fog közlekedni:
Menet: Hétvezér tér - Garibaldi híd - Villamosmű utca - Stadion sétány - Bem/ George Coșbuc utca. A busz a Kolozsvári Arénánál nem áll meg, a volt Villamosmű utcai megállóban lehet majd le és felszállni a buszra. Jövet: Bem utca - Stadion sétány - Villamosmű utca - Garibaldi híd útvonalon közlekedik. A Chios és a Függetlenség úti megállók helyett a Multifunkcionális Sportcsarnoknál áll meg a busz.

Az M26-os szászfenesi járat útvonala módosul, a busz a Függetlenség út - Garibaldi utca - Hétvezér tér - Vasvári Pál utca - Napoca híd - Függetlenség út - Malom utca - Unió utca - Mócok útja - Monostori út - Fenesi út útvonalon közlekedik. A busz a Kolozsvári Aréna helyett a Napoca szállónál áll meg. (közlemény)

Nyitókép: Kolozsvár Polgármesteri Hivatala/Fb

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS