2022. szeptember 27. keddAdalbert
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Iași megye: Diana Șoșoacă és hívei akadályozták egy oltóközpont működését

2021. szeptember 08. 20:35, utolsó frissítés: 20:39

A koronavírus elleni oltási kampányt koordináló országos bizottság (CNCAV) helyteleníti "az oltási folyamatot aláásó cselekedeteket', leszögezve, hogy az immunizálásnak "kedvező és biztonságos környezetben" kell zajlania az állampolgárok és a közegészségügy érdekében.


A CNCAV a Iaşi megyei Răchiţeni községben történt incidens kapcsán reagált. A sajtóban megjelent információk szerint ugyanis Diana Șoșoacă és az általa vezetett oltásellenes tüntetők egy csoportja a múlt hét végén megakadályozta az emberek bejutását a járványügyileg piros zónába sorolt településen megnyitott oltóközpontba.

Az akciót a szenátor a Facebookján is közvetítette, és többek között azt kiabálta, hogy: "Le a maszkkal! Oltás nélkül!" A tiltakozók elállták az ajtót, így aznap senki nem tudott oltakozni.

'Sajnálatos, hogy az oltási kampányt megpróbálják a spekuláció területére terelni, hamis információkat és alaptalan vádakat terjesztve, és az oltási folyamatban részt vevő egészségügyi szakembereket rágalmazva. És mindezt akkor, amikor a lakosság körében a fertőzési arány jelentősen növekedik, a hatóságok pedig országos szinten nagy erőfeszítéseket tesznek az oltásütem fenntartására. A CNCAV határozottan elítéli az olyan tetteket, amelyek aláássák az oltási folyamatot, amelynek az állampolgárok és a közegészségügy érdekében kedvező és biztonságos környezetben kellene zajlania' - olvasható a CNCAV bizottság szerdai közleményében. (agerpres/hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS