2023. december 6. szerdaMiklós
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Cîțu kidobta az összes USR-PLUS-os prefektust és alprefektust

2021. szeptember 09. 14:33, utolsó frissítés: 2021. szeptember 10. 08:39

Florin Cîțu miniszterelnök nem tart igényt egyetlen USR-PLUS-os prefektus és alprefektus munkájára sem. A kormány csütörtökön hozott határozatot az elbocsájtásukról.


Az USR-PLUS-nak összesen 14 prefektusa és 28 alprefektusa volt.

A miniszterelnök szerda este már menesztette az USR-PLUS által javasolt államtitkárokat és helyettes-államtitkárokat, mondván nincs szükség olyanokra, akikről nem lehet tudni, milyen érdekeket képviselnek. A leváltott prefektusok helyét az alprefektusok veszik át, egyelőre nem neveznek ki a helyükre új prefektusokat.

A menesztett prefektusok feladatait az alprefektusok veszik át, nem neveznek ki újakat a helyükre.

Ugyanakkor az USR-PLUS által támogatott további államtitkárok menesztéséről szóló döntések jelennek meg csütörtökön a Hivatalos Közlönyben. Florin Cîţu közlése szerint azokról az államtitkárokról van szó, akikről megfeledkeztek. "Vannak még államtitkárok az egészségügyi és az uniós alapokért felelős minisztériumnál is, mert a kollégáim nem voltak tisztában" - jegyezte meg. A kormányfő elmondta, hogy a menesztett államtitkárok helyét mások veszik át, így a minisztériumokban zajló projektek folyamatossága biztosítva van.

Az USR PLUS államtitkárok menesztéséről szóló miniszterelnöki döntések szerda este jelentek meg a Hivatalos Közlönyben.

A kormányfő 26 államtitkárt és helyettes államtitkárt menesztett. Döntését azzal indokolta, az USR az AUR-ral és a PSD-vel egyezkedik, ezért attól tart, hogy a korábbi koalíciós partner a két ellenzéki párt érdekeit fogja képviselni a minisztériumokban. (hotnews/agerpres)

FRISSÍTÉS: A miniszterelnök prefektusokat menesztő döntése a főváros és 13 megye prefektusát érintette. Ezek a következők: Argeş, Bákó, Brăila, Buzău, Galac, Gorj, Hargita, Ialomiţa, Máramaros, Suceava, Temes, Tulcea és Vaslui.

Ezek mellett a kormány menesztett 28 alprefektust is Fehér, Arad, Bihar, Beszterce-Naszód, Botoşani, Bassó, Krassó-Szörény, Călăraşi, Kolozs, Konstanca, Kovászna, Dâmboviţa, Dolj, Giurgiu, Hunyad, Iaşi, Ilfov, Mehedinţi, Maros, Neamţ (2), Olt, Prahova, Szatmár, Szilágy, Szeben, Teleorman és Vâlcea megyében. (agerpres)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS