2021. szeptember 27. hétfőAdalbert
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Egy bukaresti kerületben kirúgnak 100 helyi rendőrt, mert „nem tudnak írni-olvasni” sem

2021. szeptember 10. 17:22, utolsó frissítés: 17:41

Csütörtökön a bukaresti 6. kerület helyi tanácsa elfogadta a helyi rendőrség átszervezésére vonatkozó tervezetet, aminek következményeként 100 rendőrt fognak elbocsájtani – írja az Agerpres.


A tervezetre 16 helyi tanácsos szavazott igennel, míg 9 ellenszavazat érkezett a PSD-s tanácsosok részéről. A rendőrségi szakszervezetek ellenzik a tervezetet, különböző kritikus észrevételeket tettek, bírálva a 6-ik kerület polgármesterét, Ciprian Ciucut, aki elszánta magát az intézmény újjászervezésére, aminek következményeként az alkalmazott 400 rendőr közül 100-nak nem marad munkahelye.

Ha az ember nem tud olvasni és írni, akkor nem értheti a törvényt sem, amit éppen ő kellene érvényesítsen. Nem tudnak kiszabni bírságokat” – mutatott rá a reform szükségességére a kerületi polgármester, aki szerint a helyi rendőrök egy része funkcionális analfabéta, és csak azért lettek hatósági emberek, mert jók a bérek és juttatások, illetve mert csúszópénzekkel el lehetett intézni a dolgokat.

„A 400-ból a legjobb 300 marad, velük meg fogjuk újítani és rendbe fogjuk tenni a Helyi Rendőrséget. Ez egy reform-eljárás. (…) Valamit tennem kellett. Az emberek (akik maradnak - szerk. megj.) részt kell vegyenek képzéseken, hogy tisztában legyenek a törvényekkel és a kommunikáció helyes módjával” – nyilatkozta Ciucu.

A kerületi polgármester még hozzátette, hogy a szégyenteljes helyzet hosszú ideje fennáll, és nem is csak a 6. kerületben. (agerpres)

Nyitókép: Poliţia Locală Sector 6 / Facebook-oldal.

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS