2021. október 26. keddDömötör
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Kezdődik az iskola Vrancea megyében: evidens hiányosságok, fura improvizációk, nem létező engedélyek

2021. szeptember 10. 19:43, utolsó frissítés: 21:02

A Vrancea-i prefektúra a közösségi média oldalán megosztott egy képet az egyik falusi iskola mosdójának kagylójáról, amelyet az iskolakezdés előtti ellenőrzések során fotóztak le.
A prefektúra megjegyezte, hogy a Tătăranuban lévő községi iskolának „evidens” hiányosságai vannak, ami a bútorzatot és más berendezési dolgokat illeti. Ennek egyik szemléltető példája a lefotózott jelenség is.

A News.ro megkereste a helyi polgármestert, aki azt nyilatkozta, hogy az iskola modernizált, megvan az egészségügyi részlege, mosdója, minden ami kell. Az, ami a fotón látható „improvizáció” értesülése szerint az egyik tanító műve: „az iskola vezetősége szólt neki, hogy hagyja abba ezt a hülyéskedést, de az megmakacsolta magát és megőrizte, Édes Istenem, hogy a szivacsokat nedvesítsék benne”.Miután a fotó nyilvánosság elé került, a sajtó értesülése szerint a polgármester külön odaszólt, hogy semmisítsék meg az „improvizációt”.

A News.ro azt is ismerteti, hogy a megyében lévő iskolák fele az idén is érvényes egészségügyi engedély nélkül kezdi hétfőn az oktatást, amelyek jelentős része falusi környezetben van: a gyerekek még mindig a kert végébe járnak a falusi típusú budikra, és a műanyagpalackokban otthonról hozott vízzel mosnak kezet – mert az iskolákban nincs bevezetve a víz, és a csatornázás sem megoldott.

Vrancea megyében további 73 iskola nem rendelkezik tűzvédelmi engedéllyel, jelentette a megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság (ISU). (News.ro, hírszerk.)

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS