2021. december 4. szombatBorbála, Barbara
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Orban: Meglehetősen válságos a PNL helyzete; én a koalíció újraalakítását szeretném

2021. szeptember 11. 18:58, utolsó frissítés: 18:58

Ludovic Orban, a Nemzeti Liberális Párt elnöke szerint az általa vezetett politikai alakulat helyzete „meglehetősen kritikus”, és az egyetlen tisztességes módja a parlamenti többség biztosításának, ha újraalakítják a koalíciót.


Orban a kampánykörútja Máramaros megyei állomásán kifejtette, szerinte három variáns közül választhat a PNL: vagy újraalakítja a koalíciót, elfogadva, hogy az USR PLUS nem hajlandó többé Florin Cîţut a miniszterelnöki székben látni, vagy a Szociáldemokrata Párt (PSD) „kegyelméből” marad kormányon, vagy ellenzékbe vonul.

„Nem hinném, hogy el kéne magyaráznom, miért preferálom a koalíció újraalakítását. Ez az egyetlen tisztességes módja a parlamenti többség biztosításának” – jelentette ki.

„Ez a válság teljesen váratlanul tört ki. (...) Ahhoz, hogy egy koalíció működjön, minden partnernek elégedettnek kell lennie. Folyamatos párbeszédet kell folytatni, kölcsönösen kell szolgálniuk egymást” – vélekedett Orban.

A PNL elnöke arról is beszélt, hogy a PSD-vel való szövetkezés nagy számú választópolgár elvesztésével járna, és 10 évre megbélyegezné a pártot. „Kizárt dolog mindenki szemében, aki nemcsak a PNL, hanem Románia javát akarja, hogy akár egy másodpercig is a PSD-vel való lepaktálást fontolgassa: mert nem fog tartani, mert közép- és hosszútávon nevetség tárgyává válunk, és nem adja meg a lehetőséget, hogy kormányozzunk, elérjük céljainkat” – mondta.

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS