2021. szeptember 27. hétfőAdalbert
Kolozsvár >> Más város
Hajnali hírlevél >> Feliratkozás

Be van tervezve a lagzi, de nagy a fertőzöttségi arány? Cîţu szerint elég lenne az oltási igazolvány

2021. szeptember 12. 17:33, utolsó frissítés: 17:37

Florin Cîţu miniszterelnök vasárnap délután nyilvános videokonferenciát tartott a megyei közegészségügyi hatóságok vezetőivel, illetve a prefektusokkal, ahol egyeztettek a tanévkezdéssel kapcsolatos kérdésekben.


A beszélgetéskor ugyanakkor azt javasolta, hogy a nagy fertőzöttségi arányú településeken (ahol eléri a 3 ezreléket a fertőzöttek száma) az előre betervezett esküvőkre az oltási igazolással kellene beengedni a násznépet.

„Rengeteg esküvő lesz olyan településeken, ahol előre láthatóan eléri a fertőzöttségi arány a 3 ezreléket. A javaslatommal azt szeretném elérni, hogy ne kelljen törölni a rendezvényeket, hiszen tudom, hogy nem lehet egyik napról a másikra módosítani az időpontokat. Éppen ezért az oltási tanúsítványt kellene használni. Kíváncsi vagyok, hogy az önök szemszögéből ez jó megoldás lehetne-e” – kérdezett rá a miniszterelnök”.A miniszterelnök ugyanakkor az intenzív terápiás ágyak számának növelését kérte, hiszen vasárnap már 600-ra nőtt az intenzív terápián fekvő koronavírus-fertőzöttek száma, ezért az ATI-helyek számát mielőbb 1600-ra kell emelni a jelenlegi 860-ról, hogy a helyzet esetleges súlyosbodása ne érje felkészületlenül a rendszert.

Cîţu arra is figyelmeztetett, hogy a járvány felfele ívelő ágban van Romániában, egyes megyék helyzete már „aggasztó”, és gyors megoldást kell találni rá. (digi24, Agerpres)

Nyitókép: Pixabay

Ha tetszett a cikk, lájkold a Transindexet!

ItthonRSS